Uitvoerder Bouw/Infra niveau 4

Uitvoerder Bouw/Infra

Hou je ervan om de touwtjes in handen te hebben en leiding te geven in een bouwproject? Kun je goed overweg met rekensoftware? Kies dan de opleiding Uitvoerder bouw/infra. Uitvoerders zijn zeer allround en daarom erg gewild in de bouwsector!

Als Uitvoerder bouw/infra werk je in de sector bouw, infra of gespecialiseerde aannemerij. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van je collega’s en je bent actief met het uitvoeren van werken, calculeren, offreren en verrichten van werkopnamen. Ook bewaak je de uitvoering qua tijd, geld, bestek en KAM-zorg. (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu)

De projecten kunnen variëren van bouw en renovatie tot grote herstelwerkzaamheden aan gebouwen, wegen, waterwegen, spoorwegen of ondergrondse transportsystemen.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Niveau

Dit is een MBO niveau 4 opleiding.

Toelatingseisen

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
  • diploma mbo niveau 2 & 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • diploma havo

Daarnaast moet je een arbeidsovereenkomst/bpv-overeenkomst hebben met een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Bouw- en Inframensen kan je ondersteunen bij het vinden van een erkend leerbedrijf.

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt twee tot drie jaar. Je werkt 5 dagen per week en je gaat 2 avonden naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkleermeester die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak.

Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk.

Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkleermeester beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkleermeester werk je aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage - Werk

Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.

Wil je een overzicht van al onze bedrijven waar we zaken mee doen, kijk HIER

Bedrijven

Bouw- en Inframensen beschikt over een groot netwerk van bedrijven in de Bouw- en Infrabranche en kan je ondersteunen bij het vinden van werk in de sector.

Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Tijdens de opleiding leer je alles wat te maken heeft met uitvoering, werkvoorbereiding en calculatie van het bouwproces. Ook kennis van het leidinggeven hoort bij je lespakket, net zoals de kennis van verschillende bouwwerken in de bouw, infra of gespecialiseerde aannemerij.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap op 3F.

Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Locatie

Hardinxveld-Giessendam.

Vervolgopleiding

Met het diploma op niveau 4 kun je doorstromen naar een Hbo opleiding.

Inschrijven

Inschrijven voor een opleiding kan HIER.