Middenkader Funct. Infra niveau 4

Middenkaderfunct. Infra

Ben je handig en praktisch ingesteld? Wil je werken aan uitdagende infraprojecten en een mooi resultaat neerzetten? Vind je het leuk om technische oplossingen te zoeken voor een probleem en deze daarna uit te voeren? Kies dan de opleiding Middenkaderfunctionaris infra. De opleiding begint de eerste twee jaar in de bol. In het derde jaar gaat de opleiding verder in de bbl.

Voel jij je thuis binnen projecten in de infrastructuur? En wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de bouw? Dan is de opleiding middenkaderfunctionaris infra echt iets voor jou! Je gaat werken bij organisaties, bedrijven en instellingen die zich bezighouden met de gebouwde omgeving. Deze bedrijven beheren, onderhouden en geven vorm aan de infrastructuur. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een ingenieursbureau. Als tekenaar werk je schetsen uit naar technische tekeningen. Ook schrijf je bestekken en overleg je met overheden. Liever aan het werk binnen de aannemerij? Dat kan ook! Dan kun je aan de slag als calculator, werkvoorbereider of uitvoerder. In dat geval werk je aan uiteenlopende infraprojecten en maakt begrotingen en planningen. Ook stuur je asfalteerders, bruggenbouwers en onderaannemers aan en overleg je met opdrachtgevers, leveranciers en gemeentes.

Als Infratechnicus ben je werkzaam in de verschillende fases van het bouwproces. Werk je in de ontwerpfase bij een ingenieursbureau? Als tekenaar werk je dan schetsen uit naar technische tekeningen. Je schrijft bestekken en overlegt met overheden. Het is jouw taak oplossingen aan te dragen voor technische vraagstukken.

Ben je werkzaam bij een aannemer in de voorbereidingsfase- en/of uitvoeringsfase? Dan vervul je functies zoals calculator, werkvoorbereider of uitvoerder. Je werkt aan uiteenlopende infraprojecten. Je maakt begrotingen en planningen, stuurt asfalteerders, bruggenbouwers en onderaannemers aan en je overlegt met opdrachtgevers, leveranciers en gemeentes. Het is jouw taak slimme oplossingen aan te dragen zodat de kosten beperkt blijven en de planning gehaald wordt.

De opleiding middenkaderfunctionaris infra is dé opleiding als je leidinggevend werk wilt doen bij infraprojecten in de bouw. Of als je aan de slag wilt met het plannen en organiseren van werkzaamheden. Van de opleiding kun je het volgende verwachten:

  • De opleiding duurt maximaal 4 jaar. Dat is goed te overzien.
  • Tijdens de opleiding volg je stages in de eerste 2 leerjaren en werk je bij een bouw-infrabedrijf in leerjaar 3 en 4. Je ontvangt dus een stagevergoeding met een BOL opleiding of salaris met een BBL opleiding.
  • Je wordt breed opgeleid en kunt werken bij bouwbedrijven, ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en gemeenten.
  • Je gaat aan de slag met het maken, controleren en bewaken van begrotingen, offertes, planningen, bestekken, werkomschrijvingen en tekeningen.
  • Ook leer je tekeningen controleren op juistheid, techniek en inhoud.

BOL/BBL

Eerst 2 jaar BOL en dan 2 jaar BBL.

Niveau

Dit is een MBO niveau 4 opleiding.

Toelatingseisen

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
  • diploma mbo niveau 2 & 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
  • diploma havo

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we op de bouwcampus in Hardinxveld, een kleinschalig lesgebouw, vertrouwd en persoonlijk. Een omgeving die jou inspireert tot een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College.

De opleiding duurt vier jaar, de eerste twee jaar leren (bol) en leerjaar drie/vier werken-leren (bbl). Een unieke combinatie van twee jaar leren en basisvaardigheden opdoen op school en daarna twee jaar werken in het bedrijfsleven (met salaris) om je praktijkexamens af te leggen en je beroepshouding verder te ontwikkelen.

Gedurende de eerste twee leerjaren werk je aan de hand van projecten in de water –en wegenbouw of andere gebieden in de infra, bijvoorbeeld milieu, polders en stedelijke omgevingen. Alle theorielessen zijn gericht op dit project, zodat je deze kennis direct in je projectopdrachten kan toepassen. Je krijgt technische vakken zoals waterbouwkundige constructies en bedrijfskunde. Maar ook meer praktijkgerichte vakken als landmeten en uitzetten.

Deze opleidende jaren worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met Bouwmensen, samen verzorgen wij 40 uur per week onderwijs aan jou. In deze opleiding krijg je geen schoolvakanties, maar verlofdagen. Wij spreken dus liever van een werkweek dan een onderwijsweek, je werkt immers samen met je collega’s aan een goede toekomst in de infratechniek.
De hele opleiding heb je een werkcoach / trajectbegeleider, die je begeleidt op school en die informatie over je opleiding en voortgang geeft.

Stage - Werk

Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Bouw- en Inframensen heeft voldoende bedrijven beschikbaar en kan dit bedrijf voor je werven. Uiteraard kan je ook zelf een bedrijf zoeken. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je begeleider van Bouw- en Inframensen, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.

Wil je een overzicht van al onze bedrijven waar we zaken mee doen, kijk HIER

Bedrijven

Bouw- en Inframensen beschikt over een groot netwerk van bedrijven in de Bouw- en Infrabranche en kan je ondersteunen bij het vinden van stage en in leerjaar 3, werk in de sector.

Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

De beroeps gerelateerde vakken zijn infratechniek en bedrijfskunde, maar bijvoorbeeld ook landmeten en 3D tekenen.
De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Wiskunde, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor het behalen van je examens en je diploma.

Locatie

Hardinxveld-Giessendam.

Vergoeding

In het eerste en tweede leerjaar (BOL) ontvang je tijdens je stages een stagevergoeding. Omdat veiligheid belangrijk is krijg je: de benodigde werkkleding, de Persoonlijke Berschermings Middellen (PBM) en een cursus VCA (VeiligheidsChecklist Aannemers).
In het derde en vierde jaar (BBL) ontvang je salaris omdat je als werknemer in dienst bent bij Bouw- en Inframensen ZHZ.
Voor de reiskostenvergoeding volgen we de CAO Bouw & Infra.

Vervolgopleiding

Het diploma geeft je kans op een aantrekkelijk baan in de infrasector, een sector die weer aantrekt. Op dit moment is er een groot tekort aan infra personeel. Nu kiezen voor bouw en iNFRA is investeren in je toekomst.
Na het behalen van je diploma heb je ook toegang tot hbo bouwkunde duaal of voltijd.

Vervolgopleiding

Het diploma geeft je kans op een aantrekkelijk baan in de infrasector, een sector die weer aantrekt. Op dit moment is er een groot tekort aan infra personeel. Nu kiezen voor bouw en iNFRA is investeren in je toekomst.
Na het behalen van je diploma heb je ook toegang tot hbo bouwkunde duaal of voltijd.

Inschrijven

Inschrijven voor een opleiding kan HIER.